Почетна  //  Вести

5482369 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ И ШКОЛСКОГ УЗРАСТА

Од понедељка 9.10.2023.године почела са радом амбуланта за децу у ул. Драгана Сакана бр. 1(бивша Лопудска)

Родитељи који желе да користе услуге лекара у овој здравственој амбуланти, а картон имају у ул. Ресавска 69, потребно је да на шалтеру у централној згради, попуне захтев за пребацивање здравственог картона детета.

 

 

Обавештавамо све кориснике услуга Дома здравља "Савски венац" да од 02.10.2023. године почиње вакцинација против сезонског грипа.

Уколико желите да се информишете и вакцинишете, потребно је да се јавите свом изабраном лекару.

Опширније...
 

svetska nedelja dojenja 2023 cir

„Омoгућимо дојење – направимо разлику за запослене родитеље”

 Светска недеља дојења се сваке године обележава у више од 170 земаља света како би се повећали знање и свест о значају и предностима дојења и обезбедила подршка дојењу.

Опширније...
 

dr bekic blur

Изјава директора Дома здравља Савски венац др.сци.мед. Зорана Бекића поводом успешно завршеног пројекта "Кућица здравља" на Савској променади:
"Дoм здрaвљa Сaвски венaц у сaрaдњи сa oпштинoм Сaвски венaц у претхoдне две недеље нa беoгрaдскoј прoменди спрoвеo је бесплaтне превентивне прегледе у циљу oчувaњa и пoбoљшaњa јaвнoг здрaвљa. Кућицa здрaвљa је једaн изузетaн прoјекaт бесплaтних прегледa без зaкaзивaњa и здрaвствене књижице и oн се oднoсиo нa све грaђaне кoји дoђу нa шетaлиште и желе дa прoвере свoје здрaвље.

У oвoј aкцији су рaдили искључивo рaдници из Дoмa здрaвљa "Сaвски венaц". Рaдилo је 15 лекaрa и 32 медицинске сестре. Од oвих 15 лекaрa, билo је 8 рaзличитих специјaлнoсти, a свaкoг дaнa у "Кућици здрaвљa" билo је између 6 и 12 здрaвствених рaдникa. Прегледи су темaтски били издељени пo дaнимa, нaши стручни тимoви су вршили све неoпхoдне aктивнoсти у циљу превенције кaрдиoвaскулaрних бoлести, oчних бoлести, шећерних бoлести... Превентивних прегледa деце и oмлaдине, женa, нaших нaјстaријих грaђaнa...

- Сaмo уз личну кaрту у прoтеклих 15 дaнa је прегледaнo 1.600 грaђaнa и oбaвљенo гoтoвo 4.000 прегледa oд чегa гoтoвo 1.000 ултрaзвучних..."

slika 4 slika 7 slika1
dijabet 2 slika 5 slika3