Почетна  //  Вести

 

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, покренуло Министарство здравља биће настављена у недељу, 23. септембра 2018. од 8:00 до 16:00 часова.

Том приликом ће у Дому здравља Савски венац, сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи да без заказивања термина ураде кардиолошки преглед (ЕКГ, мерење крвног притиска), крвну слику,  лабораторијске анализе CEA (општи туморски маркер), Ca 125 (маркер тумора јајника) и PSA (специфични антиген простате који открива туморске промене).

 

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

Четврта здравствена станица у ул. Горњачка 20 је због квара на електродистрибутивној мрежи без струје.

Екипе Електродистрибуције раде на отклањању квара.

Молимо пацијенте за разумевање и стрпљење које изискује начин организације рада без електричне енергије.

 

ДОМ ЗДРАВЉА САВСКИ ВЕНАЦ

 

- Дуван и болести срца и крвних судова -

 

poster svetski dan bez duvana 2018 MZ Batut m

 

Сваке године 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери обележавају Светски дан без дувана, истичу здравствене и друге ризике који се повезују са употребом дувана и залажу се за делотворне политике којима се смањује употреба дувана.

Тема Светског дана без дувана 2018. године је „Дуван и болести срца и крвних судова“. Кампања се обележава под слоганом „Дуван слама срца“

Опширније...
 

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, покренуло Министарство здравља биће настављена у недељу, 20.05.2018.године, периоду од 08:00 до 16:00 часова, организовће се бесплатни превентивни прегледи грађана.

У Дому здравља Савски венацсви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да без заказивања термина обаве кардиолошке прегледе и лабораторијске анализе липидног статуса (LDL, HDL и триглицериде)

 

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је, у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о сопственом здрављу, покренуло Министарство здравља биће настављена у недељу, 22.04.2018.годинепериоду од 08:00 до 16:00 часова.

У Дому здравља Савски венац сви грађани, и они без здравственог осигурања, моћи ће да без заказивања термина обаве следеће прегледе:

  • кардиолошки преглед  
  • офталмолошки (очни) преглед
  • лабораторијски преглед - хормони штитне жлезде и PSA
 
Ixodholmal1
Крпељи живе у зеленилу, обично у трави и на дрвећу. Зато их има већ у пролећним месецима, али се најчешће крајем маја и у јуну њихов број знатно повећава. Крпељу је спољна топлота неопходна за живот, тако да не може да преживи хладне дане. Имајући у виду и “вегетацијски бум” и леп амбијент за живот, јасно је зашто су крпељи љубитељи топлих дана. Највише их има на местима где је влажно, у грмљу и високој трави.
Крпељ је “крвопија” која напада све што им се нађе у близини, а има кожу богату крвним судовима – поред деце и људи и сви други сисари, укључујући и кућне љубимце, су права радост за крпеље.
Опширније...
 

Недeља имунизације је годишњи догађај чији је општи циљ повећање обухвата имунизацијом јачањем уверења о потреби заштите сваког детета/особе од болести које се могу спречити вакцинацијом, са посебним акцентом на децу из тешко доступних вулнерабилних и маргинализованих група, који је иницирала СЗО у октобру 2005. године, а у чије обележавање се укључила Србија од почетка.
Обележавање ове тринаесте недеље по реду у Европском региону, обележава се истовремено у свим регионима СЗО.

Опширније...
 


WHO Cancer prevention SRУ суботу, 11.03.2017.године у Месецу борбе против карцинома, Дом здравља „Савски венац“, у периоду од 08:00 до 18:00 часова, отвара своја врата и позива све суграђанке да искористе могућност и обаве бесплатне превентивне ултразвучне и палпаторне прегледе дојки.

Подсећамо Вас да свака жена треба да: - обавља самопреглед дојки сваког месеца

-започне са редовним мамографским прегледима дојки најкасније од 50. године живота

 

Опширније...
 

У суботу, 10.02.2018.године у сарадњи са градском општином Савски венац у Дому здравља „Савски венац“, у периоду од 08:00 до 16:00 часова, суграђанке имају могућност да без упута и без здравствене књижице обаве бесплатне превентивне ултразвучне прегледе дојки, а по потреби и мамографски преглед. Осим прегледа могу добити едукативне савете о самопрегледу дојки и значају превентивних прегледа.